600togo

Suvremena hrvatska fotografkinja Ana Šesto već je odavno prepoznata po strastvenom „okidanju“ svijeta u kojem živi. Ostavljajući tragove svojih fotografskih pogleda u najbližem okružju kuće, kvarta, grada, ona i strastveno putuje fotoaparatom bilježeći presudne detalje. Upravo one detalje koji ukazuju na ljudsko i  toplo u svemu što zatiče ili što ju je zateklo na putu.

Kako bi svoju fotografsku aktivnost približila većem broju mogućih uživatelja, odlučila je fotografije izmjestiti iz uobičajenih izložbenih prostora i primijeniti ih na predmete koji se nose, dodiruju, koriste.

600T0G0 serija je primijenjenih fotografskih predmeta (magneti, ogrlice, broševi, torbe, majice, jastuci…) s kojima ćete doživjeti radost fotografskog promišljanja i strasti, istovremeno putovati, maštati, uživati, ponijeti ih sa sobom  i na sebi imati dio uhvaćenog trenutka.

Motivi  serije 600T0G0 su raznoliki i na sebi nose mnogo predmeta, situacija, detalja. Na nekima su bicikli koji su autoričin omiljeni motiv, portafoni, stari pisaći strojevi, gradovi i raznoliki objekti koji ispred Aninog objektiva oživljavaju. Većina je potpisana nekim mudrim motom, potpisom, lirskom crticom.  Primjerice Life is like riding a bicycle., One day, you’ll be just a memory for some people. Do your best to be a good one., Life is like an ice-cream enjoy it before it melts…

Interesantno je kako je prva serija izrađena od magnetne folije, pa tako magneti koji su najčešće ukras na hladnjaku mogu postati i ogrlice ili broševi. Ovisi o vašim željama. Naglašavamo kako svi magneti na sebi imaju UV zaštitu i printani su na kvalitetnom fotopapiru, stoga je njihova dugotrajnost zajamčena. Drugi dio serije sastoji se od platnenih torbi i jastuka sa motivima Aninih fotografija.

Magneti međusobno djeluju silom jedni na druge i to međudjelovanje se opisuje odbijanjem istoimenih polova i privlačenjim raznoimenih. Na taj način se fotografsko i fizikalno preklapa u privlačnosti i pozitivnom djelovanju na ljude.

Uz parafrazu kako je u ovom slučaju oku bitno vidljivo s tom razlikom što je put do bitnog fotografska strast, dobrodošli ste postati dijelom toga i naprosto sudjelovati…